Siluett Köpstråk Sundbyberg

Traditionella gatufester i Sundbybergs stadskärna.

I Sundbybergs stadskärna är det alltid trevligt och något på gång. Men det finns även gamla traditioner som återkommer varje år. Dessa är Vårmarknaden, Kräft- och surströmmingskivan samt Julmarknaden.


Julmarknad
I december är det dags för traditionell julmarknad. Butikerna håller öppet, knallar och hantverkare står på Nybergs Torg. Barnen kan fiska i fiskdammen och hälsa på Tomten och Elefanten Lilla Sumpan. Lions Club säljer varmkorv och alla restauranger och caféer välkomnar dig in i värmen.

Den första julmarknaden i Sundbyberg ägde rum 1963.


Vårmarknad
En kväll i slutet av maj är det vårmarknad i stadskärnan. Butikerna har kvällsöppet och lockar med allehanda extraerbjudanden. Från olika scener bjuds det på underhållning för alla åldrar och smaker. Mängder av knallar, föreningar och företag kantar gator och torg med ett brokigt utbud av prylar till försäljning och aktiviteter för alla åldrar. Blir man sugen på något gott så står dörrarna till stadskärnans alla restauranger och caféer öppna hela kvällen!

Den första vårmarknaden i Sundbyberg ägde rum 1968

Kräft- och surströmmingsskiva
Sista torsdagen i augusti arrangeras Sundbybergs traditionella kräft- och surströmmingsskiva. Surströmmingsbordet dukas upp i östra änden av Sturegatan och kräftorna på Nybergs Torg. Lions säljer Kräft- och surströmmingstallrikar till humana priser och långborden fylls av festglada besökare.
Det är full aktivitet på Sturegatan, Stationsgatan och Sundbybergs torg kl 17-21 och lite till. Butiker, caféer och restauranger har öppet under kvällen, knallar säljer prylar, mat, godis och annat. Det bjuds på underhållning från olika scener och det finns många roliga aktiviteter för alla åldrar.

Den första Kräft- och surströmmingsskivan ägde rum 1986.

Evenemangen arrangeras av Sundbybergs centrumförening och Lions Club Sundbyberg.